Förslag om nya byggrätter utan bygglov!

För er som inte känner till det än kan vi berätta att ett förslag till ytterligare byggrätt utan bygglov har tagits fram av regeringen och fått namnet Attefallhuset. Förhoppningsvis träder det i kraft redan nu i sommar.

Det fungerar ungefär på samma sätt som friggeboden. Och går det igenom kommer man utöver friggebod få bygga ett fristående hus på 25m2 plus bygga ut bostaden 15m2.
Det är mycket goda nyheter för alla som har en begränsad byggrätt idag. Det är många som som valt att bosätta sig med familj i hus på 50m2 för att komma närmare naturen, och har man gjort det vet man att det lätt kan bli lite trångt. Beslut om förslaget kommer redan i sommar, så nu håller vi tummarna att detta går igenom. Går det igenom och ni behöver ni hjälp med schaktning, grund och byggnation kan ni kontakta oss för offert, vi kan lämna pris på hela bygget eller den del ni vill ha hjälp med.