Tyresö kyrka

Svenska Kyrkan gav oss i uppdrag att bygga ett nytt begravningsområde vid Tyresö Kyrka. Uppdraget består av två nya kistgravsområden, minneslund, ask och urngravsområden gångvägar och allt därtill. Arbetet pågick i ca två år och invigningen var sommaren 2012. Här följer lite bilder från projektet. Håll muspekaren över bildspelet längst ner för en kort beskrivning av bilden.

Tyresö Kyrka sett från nya begravningsområdet.

Det första vi gjorde var att lägga ner rör i diket som löper längs området. Här gräver Johan ny botten i diket innan duk och makadam ska läggas ner.

Här har vi en genomskärningsbild av kulverteringen.

I gruset ligger rören och dom täcker vi in i duken för att förhindra att makadammet blir igensatt. Kulverteringen löper från Tyresövägen ner till församlingshemmet.

När vi återfyllt över rören lägger vi ut en markering för att skydda rören vid framtida schaktarbeten. Ovan markeringen fyller vi på med befintliga schaktmassor för att bygga upp skåldiket

Här jobbar killarna med utsidan på klocktornet. Fasaden reparerades och målades om. Vi renoverade taket och byggde en trappa på insidan. Högst upp i tornet monterades klockan som ringer vid jordfästning.

Klocktornet putsas och schaktning pågår för dränering av kistgravar.

Så här ser området ut idag, klicka för större bild.

Under hela kistgravsområdet ligger ett dräneringslager med makadam. Vattnet leds vidare till dräneringen som ligger under vägen.

En till bild som visar hur området ser ut idag.
loading...